Ekonomik Özgürlüğe Sahip Kişilere Verilen Oturum izni

Ekonomik olarak sabit yıılık gelir düzeyi 24000 Euro üzerinde olan, daha önce Yunanistan’a D tipi vize ile giriş yapmış yabancı kişilere verilir. Hamiline Çalışma hakkı sağlamaz. Otutum İzni alacak kişinin aile bireylerinin Aile Birleşimi Oturum izni almaları mümkündür. İki yıllık olarak verilir, her yenileme 3 yıllıktır.

Oturum İzni Ekonomik Özgrlüğe sahip kişinin yanısıra aile bireylerine de verilebilir. Bu durumda minimum gelir miktarı eş için %20, her çocuk için ise %15 artmaktadır.

Sabit gelir düzeyi kanıtlanabilir olmalıdır. Başvuru D tipi vize ile Yunanistan’a giriş yapıldıktan sonra Bölge Göç ve Yabancılar İdaresine yapılmaktadır.

facebooktwitterlinkedinmail