Yunanistan’da Oturum ve Çalışma izni

greurope

Yunanistan Oturum İzni, Yunanistan makamları tarafından verilen, Yunanistan’a yerleşme ve yaşama hakkı tanıyan belgedir. Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşarının Yunanistan’da oturum izni almaları ve oturum izinlerinin türleri 4251/2015 sayılı Göç, Sosyal Adaptasyon ve diğer düzenlemeler Kodeksi ile düzenlenmiştir. Oturum İzinlerinde hamiline Çalışma İzni sağlayıp sağlamadığı yazılıdır. İstisnalar hariç Otrum İzinleri iki yıllık süreli olarak verilir. Yenilemeler üç yıllıktır. Yunanistan Oturum izni ile tüm AB ülkelerine vizesiz seyahat mümkündür

Oturma İznine Yunanistan topraklarına geçerli vize ile giriş yaptıktan ve istisnai durumlar hariç vize geçerlilik süresi bitmeden başvurulmalıdır. Başvuruları İçişleri Bakanlığının Bölgesel Yabancılar ve Göç idaresine yapılmaktadır. Başvuruda eksik belge olmaması durumunda başvuran kişiye bir yıl süreli Yunanistan’da Oturum hakkı sağlayan Başvuru Belgesi verilmektedir. Başvurusu reddeilen kişlere verilen Başvuru belgesi reddedilme tarihiyle geçerlliğini yitirir.

Yunanistan Oturum İzni türleri şunlardır:

A.Çalışma ve meslek icra etmek üzere verilen Oturum İzni

B.Geçici Oturum İzni

C.İnsani, Özel ve diğer sebeplerden ötürü verilen Oturum İzni

D.Eğitim, Gönüllü Çalışma, Araştırma ve Mesleki Eğitim amaçlı Oturum İzni

E. İnsan ticareti ve yasadığı göç mağdurlarına yönelik Oturum İzni

F. Aile Birleşimi amaçlı Oturum İzni

G. Uzun Süreli Oturum İzni

 

 +306947571112

Tel +302531030500 & +302532021122
info@balanceacc.com

facebooktwitterlinkedinmail